Zilver als kunst

Ik maak sieraden, geboortelepels en kleine objecten in opdracht en in eigen beheer. Vaak gebruik ik (duurzaam) zilver, maar op verzoek lever ik ook sieraden van goud.                                                            
Mijn collectie bestaat uit ringen, oorsieraden, armbanden, broches en halskettingen. Het zijn unieke opvallende sieraden, want waarom zou je voor doorsnee gaan als er zoveel meer mogelijk is? In mijn sieraden vormen natuurlijke elementen een hoofdrol: door het toevoegen van natuurlijke elementen zoals ruwe edelstenen, een naald van het Afrikaans stekelvarken, hout of been, maar ook omdat de vormgeving geïnspireerd kan zijn op de natuur. Mijn werk wordt gekenmerkt door het fijne en opengewerkte zaagwerk. De vormen lijken op het eerste gezicht eenvoudig, maar zijn bij nadere beschouwing alles sinds simpel,  goed draagbaar en uniek.

De objecten zijn klein, speels en verhalend van karakter. Ook hierin worden vaak meerdere materialen met elkaar gecombineerd.

Af en toe zoek ik grenzen op. Voor het project “Keatling ferhalen yn sulver” heb ik de samenwerking gezocht met 30 in Friesland woonachtige beeldend kunstenaars. Zij leverden mij een miniatuur kunstwerk dat door mij in zilver is gezet. Op deze manier is een wisselsieraad ontstaan. Dit kunstwerk is te zien geweest in gemeentemuseum het Hannemahuis te Harlingen en is nu in privé bezit van een kunstverzamelaar.

Momenteel werk ik aan een serie van 6 kunstwerken waarin mijn sieraden zijn verbonden met poëzie. Zes dichters hebben mij hiervoor zonder overleg een gedicht gegeven waarop ik mij voor het maken van de sieraden heb laten inspireren. De volgende stap is dat deze samenwerking een vervolg krijgt met muziek en dans. Mijn werk zal worden voorzien van een QRcode waardoor de samenwerking ook na aanschaf van het kunstwerk in z’n geheel blijft voortbestaan.

Op verzoek maak ik een persoonsgebonden sieraad, maak ik trouwsieraden, geboortelepels en herdenkingssieraden of kleine objectjes ter herinnering aan een overledene