Exposities

Sinds 2004 exposeert Hennie Broers in diverse galeries en musea in Friesland en daarbuiten. Op een aantal locaties behoort zij tot de regelmatig terugkerende exposanten. Naar aanleiding daarvan en van diverse andere gebeurtenissen zijn over haar werk tal van lovende recensies verschenen.

Binnen Friesland

Galerie Buitengewoon in De Wilgen/Frl. 

In 2017 deelname met sieraden aan de expositie ‘Skin’, in de Leeuwarder Courant lovend beschreven. Expositie in 2018 in het kader van Friesland/Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa; deelname met haar speciaal ontworpen collectie ‘Het Friese Landschap’.

Museum het Hannemahuis in Harlingen.

 In 2016 was hier de expositie ‘Keatling, ferhalen yn sulver’ te zien. Een exceptioneel zilverproject waarvoor 30 beeldend kunstenaars een kunstwerkje maakten van 1 x 2 cm, door Hennie Broers gevat in zilver tot 30 onderling uitwisselbare kunstwerkjes in een hanger; samen de kleinste, meest persoonlijke galerie van Nederland.

Kunstmaand Ameland (2018).


In 2018 en 2021 -het jaar waarin de Kunstmaand haar 25-jarig jubileum vierde- deelname aan de overzichtsexpositie waarbij voornamelijk niet eerder getoond werk te zien is geweest.

De Schierstins in Veenwouden. 


Duo-expositie met graficus Heine Noordstra met als thema ‘Verbinding’, met zeer lovende recensies in de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad.

Buiten Friesland

Galerie Beeldschoon in De Pol/Overijssel. 

Sinds 2014 exposeert Galerie Beeldschoon met succes vrijwel elk jaar haar sieraden en zilveren kunstobjecten.

Museum CODA in Apeldoorn.

 In de periode 2013-2017 was haar werk opgenomen in de vaste collectie van de museumwinkel.

Beelden in Gees/Drenthe. 

In 2018 toont deze internationaal toonaangevende, grootste beeldentuin van Nederland op eigen verzoek haar sieraden en zilveren kunstobjecten.

MilanFashionweek/Italië. 

Voor oktober 2019 is Hennie Broers uitgenodigd met twee sieraden deel te nemen aan de internationaal vermaarde sieradenexpositie ‘Artistar’ in het Palazo Bovara.

Overig:

Andere opmerkelijke gebeurtenissen zijn in 2010 het winnen van de Cultuur Ondernemers Prijs en in 2019 de Europese vormgevingswedstrijd van Prometheus.

Image
Image
Image