Opdracht

Het komt regelmatig voor dat mensen iets speciaals in gedachten hebben en hiervoor een opdracht verstrekken. Dat kan gaan om het maken van een geboortelepel, een herdenkingssieraad, een gepersonaliseerd sieraad een relatiegeschenk of sportprijs. In alle gevallen gaat het om maatwerk.                                                                           

Iets speciaals

Het komt regelmatig voor dat mensen iets speciaals in gedachten hebben en hiervoor een opdracht verstrekken. Dat kan gaan om het maken van een geboortelepel, een herdenkingssieraad, een gepersonaliseerd sieraad een relatiegeschenk of sportprijs. In alle gevallen gaat het om maatwerk. Na een kennismakingsgesprek waarbij de opdracht centraal staat, start de ontwerpfase. Ik betrek opdrachtgevers zoveel mogelijk bij alle fases en bespreek verschillende varianten.

Pas wanneer het duidelijk is wat er precies gemaakt moet worden, wordt er een opdrachtformulier opgesteld. In dit formulier worden de zakelijke afspraken vastgelegd. Tijdens het maakproces blijven opdrachtgevers via foto’s betrokken en kunnen zo kennis nemen van alle facetten van het edelsmeden. Als ook het maakproces is afgerond, wordt er weer een afspraak gemaakt voor de overhandiging van het sieraad.

Persoonlijk vind ik dit een fijne werkwijze, omdat opdrachtgevers niet geconfronteerd kunnen worden met onverwachtse zaken. Het “slikken of stikken” zullen opdrachtgevers bij mij niet tegenkomen!