DichterBij Zilver

1 kunstenaar, 6 dichters, 3 muzikanten, 2 zangers en 5 dansers De voorstelling DichterBij Zilver is het resultaat van een bijzondere samenwerking op kunstzinnig vlak. Een samenwerking tussen Hennie Broers en 6 dichters die in 2017 is gestart met het `blind` overhandigen van een gedicht ter inspiratie voor een nieuw draagbaar kunstwerk.

Bij de afrondende werkzaamheden van deze draagbare sieraden vatte Hennie Broers het idee op om bij de presentatie van de werken méér disciplines te betrekken. “Hoe leuk zou het zijn wanneer de gedichten bijvoorbeeld ook op muziek gezet zouden kunnen worden”.

In 2021 kreeg zij van de provincie Fryslân de mogelijkheid om dit idee verder uit te werken. Naast muziek en zang is er ook een samenwerking gezocht met dans en media art. Deze samenwerking resulteert na een jaar van voorbereidingen in de bijzondere voorstelling DichterBij Zilver. Een voorstelling die te zien zal zijn in broedplaats De Doas. De broedplaats biedt niet alleen plek voor de voorstelling, maar is tevens de locatie waar de meeste deelnemers aan dit project hun atelier hebben.

Wat maakt deze voorstelling zo bijzonder? Niet alleen de onderwerpkeuze, maar ook de samenwerking tussen zoveel verschillende kunstvormen maken DichterBij Zilver tot een oog- en oorstrelende “kunstproeverij”. Tijdens de voorstelling zullen kunstwerken, muziek en dans live te zien zijn. In 50 minuten worden toeschouwers meegenomen in de betoverende wereld van kunst; een kettingreactie waarbij gedichten en zilverwerken aan de basis hebben gestaan.

Image
Image
Image
Image
Image
Image