Workshops

Tijdens de workshops wordt gewerkt met duurzaam zilver. Het ziet eruit als klei, maar bestaat uit teruggewonnen zilver: fijnvergruisde zilverkorreltjes met organisch bindmiddel en water. Het belast het milieu niet en kent minimaal materiaalverlies. Dit kneedbare materiaal is gemakkelijk te vormen en biedt eindeloos veel mogelijkheden. Ervaring is niet nodig. Dankzij dit materiaal kunt u binnen een dag(deel) uw eigen zilveren sieraad maken. Hennie Broers geeft ook workshops voor bedrijven en kinderen. De workshop kan desgewenst op locatie worden gegeven. Data in overleg

Programma en prijzen

Dekselse knopen

Bij deze workshop staat het aanbrengen van structuur in zilver en de afwerking ervan centraal. De gemaakte “deksel” van duurzaam zilver wordt op een bestaande bodem gesmeed waardoor de dekselse knoop ontstaat. Deze kan zowel aan een halsketting als aan een armband worden gedragen, maar kan natuurlijk ook als versiering aan schoudertas of sleutelhanger worden gebruikt.

Duur ongeveer 3 uren.

Aanmelden

35,-

Per gemaakte knoop. Incl. benodigd materiaal.
Een hangertje maken

Bij deze workshop wordt veel tijd besteed aan instructie op welke manieren een hangertje van duurzaam zilver kan worden gemaakt. Met de opgedane kennis gaan deelnemers zelf aan de slag. Wilt u een edelsteentje (zirconia) of pareltje gebruiken? Dat kan!

Aan het eind van de workshop worden de hangers gepolijst en wordt duidelijk dat iedereen met een persoonlijk sieraad huiswaarts gaat. 

Duur ongeveer 3 uren

AANMELDEN

60,-

Per persoon incl. benodigd materiaal.
Oorhangers of -stekers maken

Bij deze workshop wordt veel tijd besteed aan instructie over het aanbrengen van structuur in zilver, het maken van connecties met bijvoorbeeld pareltjes of edelsteenkraaltjes of het zetten van een edelsteentje. 

Duur ongeveer 3 uren

AANMELDEN

70,-

Per persoon incl. benodigd materiaal.
Een ring in één dag

Tijdens deze dag wordt veel tijd besteed aan instructie over het vormen van een ring en waarop gelet moet worden wanneer er bijvoorbeeld een edelsteentje (zirconia) gezet moet worden. Met de opgedane kennis gaan deelnemers zelf aan de slag. In de middag wordt de ring met behulp van technieken uit het edelsmeden afgewerkt en kan deze aan de vinger mee naar huis!

Duur van 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur

AANMELDEN

115,-

Per persoon incl. materiaal en eenvoudige lunch.
Filigrein

Een workshop waarbij een holle draadvorm wordt gemaakt die als hangertje of als oorhanger gedragen kan worden. Omdat er rondom een vorm van kurk/hout wordt gewerkt, is het alleen mogelijk gebruik te maken van aanwezige (voorgevormde) vormen.

Duur ongeveer 3 uren

Aanmelden

85,-

Per persoon incl. benodigde materiaal.